Close

Search

Mi a vezeték nélküli töltés?

Magic. Ráteszed azt tölti.

Milyen telefont tudok vezeték nélkül tölteni?

Az összeset is… kiegészítés a következő kérdésnél.

Hogyan használhatom, ha nincs Qi töltős telefonom?

Kiegészítő töltő adapterrel. Kis vékony fólia, telefontok és a telefon hátlapja közé kell rakni.

Hogyan lehet felszerelni?

Van sokféle adapterünk, ha esetleg a weben nem találod ami neked kell, akkor ne ess kétségbe kérdezz, mert lehet hogy van rá már megoldás.

Milyen módon tudom bekötni az elektromos hálózatba?

Fix vezetékre csatlakozással, hagyományos, illetve mini szivargyújtóval.

Kell-e külön biztosíték?

Nem, a kábelünkön található egy védő elektronika, de nincs akadálya, hogy ezt kiegészítsd egy lengő olvadó biztosítóval, amely azt a kábel szakaszt védi, ami a védő elektronika előtt van.

Milyen tápfeszültségű kábelre csatlakoztathatom?

9-48V-ig üzemel a cucc. Motoron ez nyilván 12 Volt körüli feszültséget jelent.

Kell még bármilyen illesztőegység a beszereléshez?

Mindent adunk, amire szükséged van.

Mit jelent az E-jel?

Járműipari követelmény és szabályozás rendszer. Minden az Európai Unióban forgalomba kerülő gépjárműbe beépített alkatrész kell rendelkezzen ilyen minősítéssel. Ez sok mindenre kiterjed, elektromos, mechanikai, illetve kémiai tulajdonságokra. Esetünkben azt garantálja. A minősítés, hogy a berendezés nem okoz zavart a motorkerékpár, illetve a telefon elektromos, elektronikus rendszerében, biztonsággal beköthető. A mai motorok egyre bonyolultabb vezetés támogató rendszerekkel vannak felszerelve, ezek kommunikációját az utólagos nem megfelelő elektromos kiegészítők megzavarhatják, akár tönkre is tehetik

Milyen garanciát kapok a termékre?

30 nap teljeskörű pénzvisszafizetési garancia, illetve 24 hónap jótállás vonatkozik a termékre.

Mekkora töltőárammal kell számolni?

Ez nem egyszerű kérdés, sok paramétertől függ, a telefonban lévő vevőtekercs milyenségétől, a telefon és a töltőtekercs távolságától, a telefon tok anyagától, a hőmérséklettől stb. A töltőnk képes 7-10W leadására, ideális esetben ekkora töltő teljesítménnyel kell számolni. Az a tapasztalat, hogy a legrosszabb esetben is legalább szinten tartja a telefon töltöttségét, de a legtöbb esetben emeli azt. Én jelenleg Iphone 11-el használom, full fényerővel, navival, internetkapcsolattal szép egyenletesen tölti a telefont.

Melegedhet a telefonom?

921-el nem fog, 931-el ha nyitott tartóba rakod nem fog, 911-ben igen, de már tervezés alatt áll a 912-es termék!

Szerintem a vezeték nélküli töltő nem képes fedezni a szükséges teljesítményt.

A tapasztalat az, hogy képes fedezni.

Mennyivel más ez mint az SP rendszerű vezeték nélküli töltő?

Maga a vezeték nélküli töltő modul az ugyan úgy működik, mint a 911-es termékünk. Mi azonban 3 tekercses induktív töltést használunk, ezzel növelve az átvitt teljesítményt és csökkentve a veszteséget. Ehhez a töltőpadhez azonban még szükséged lesz egy konzolra, egy SUB A vagy C tápegységre, illetve egy olyan speciális tokra, ami csak a mostani telefonodra jó, és amit nem biztos hogy a napi életben is szívesen használsz. Mindenestül 170-180 EUR-t kell fizetned, és et persze műanyag, ami hátrányos a nyári melegben.

Nyáron sem melegszik? És a plexi mögött napsütésben?

A 921 és 931 nem melegszik, ezért van alumíniumból, plexi mögött is van ahhoz elég turbulens légáramlat, ami képes elszállítani a töltés közben keletkező hőt. Mivel ez egy passzív hűtési rendszer, a szükséges kényszer áramot a menetszél biztosítja ezért álló helyzetben melegszik, de álló helyzetben szar motorozni.

Hogyan viszonyul ez egy aliexpresszes USB töltőhöz?

Mint a kínai légzést segítő lélegeztetőgépek, meg védőeszközök. Lassan és esetleg drágán ér ide, és csak utólag derül ki, hogy nem arra való, amire szántad. Az MCB terméke korszerű elektronikai színvonalú cucc, motoros környezetre adaptálva. Visszakövethető, magyar, tanúsított, és holnap megkapod! Jó, holnapután!

Nem lehetne ennél gyorsabban betenni/kivenni a telefont?, valami gyorszárral?

Pont azért készítettük ezzel a csavaros megoldással, hogy kesztyűben egy kézzel is könnyen kezelhető legyen és ez teljesül is. Minden további bonyolult mechanikai megoldás nehezebbé, drágábbá tenné a készüléket és nem járna egzakt előnnyel.

Van vízálló USB csatlakozó?

Igen van, az általunk használt USB-C is ilyen, a csatlakozó ház teljesen zárt, onnan nedvesség az elektronika irányába nem tud behatolni, ezen kívül az érintkezők korrózió állók, a rajtuk kicsapódó különböző ásványi sók, illetve ezek savai nem károsítják.

Rá lehet kötni egy USB csatlakozót a motor elektromos hálózatára?

Közvetlenül nem, hiszen az USB csatlakozó, kiváltképp az USB-C nem pusztán egy oldható elektromos kötés. A mögötte lévő elektronika bonyolítja a kommunikációt a töltendő készülékkel. Például egy USB-C csatlakozóban 10 érintkező található, ezekből 6 a kommunikációért felel.

Mennyivel jobb, mint egy szivargyújtóba dugható USB töltő?

Nem rázkódik ki, ezáltal nem szakadozik a töltés, és a motor elektromos rendszerét sem terheli tranziens jelekkel. Teljesen vízálló minden további kiegészítő nélkül ( szilikon dugó stb.) Ha a telod képes gyorstölteni akkor ez a töltő 18W-os csúcsteljesítménnyel tölti. E-mark.

Villahídra fel lehet rakni?

Egy kábelkötegelőt mellékelünk, a töltő alján ennek van egy talp, ez tetszés szerint elforgatható, nagyjából bárhova fel lehet rögzíteni. Azt a kritikát, hogy ez fillérbaszó megoldás elfogadjuk, de a helyzet az, hogy a legpraktikusabb és leggyorsabb, valamint ezáltal lehet a legtöbb helyre felszerelni a motoron. Néha a kevesebb több, nem kell feleslegesen bonyolult dolgokat kitalálni olyan problémákra, amiket valaki már megoldott.

Eső, 40 fok, szélsőséges használat milyen bajokat okoz?

A töltőinkben semmit, mi nagynyomású mosóval mossuk őket. A meleg a 921, 931-et nem zavarja, a 911-et pedig átdolgozzuk, hogy azt se zavarja.

Van olyan megoldás, hogy egy tartót több motoron is használhatok?

Igen, minden motorra szereld fel a megfelelő konzolt, illetve ha nem szivargyújtós, akkor kösd be a kábelt, ezután egy csavar illetve egy kézzel könnyen oldható csatlakozó segítségével át tudod szerelni a tartót egyik motorról a másikra.

A napsütésben magától is kikapcsol egy teló. Ezt hogyan véditek ki?

A zárt tokban valóban melegszik a telefon, éppen ezért dolgozunk egy hűtött megoldáson. A 921-es terméknél a menetszél folyamatosan hűti az eszközt, nem fog túlmelegedni. A sebességhatárokat betartó túrán nem fog a környezeti hőmérséklet fölé melegedni a készülék és a töltő sem.

A vibrációtól nem megy tönkre a telefonom?

Nincs ilyen problémáról tapasztalatunk, vagy visszajelzésünk. Ha kicsit belegondolsz, hogy a telefonod milyen igénybevételnek van kitéve egy átlagos hétköznapon, akkor az, hogy felteszed a motorra nem kirívóan nagy ezekhez képest. Az én telefonjaim bírták eddig, ha pedig nem akkor ott a telefont cserélem mert alapvető igényem, hogy tudjam használni motorozás közben.

Bírja a 300-at?

Én személy szerint 220-ig toltam vele, nem volt gond.

Ez egy motoros tartó, amibe Qi töltő van applikálva?

Igen, de inkább integrálva van.

Kínából veszitek?

Mi fejlesztjük és gyártjuk a termékeinket.

Mi van akkor, ha a bekapcsoló gomb pont ott van ahol az oldalfül fogja?

Ezen sokan dolgoztunk, hogy eltaláljuk azt a méretet és elhelyezést, hogy a legtöbb ma kapható telefonnal kompatibilis legyen. Ez a következő generációra még inkább igaz lesz. ezért is nem szimmetrikusak a tartófülek, bár a designer azt javasolta! Ettől függetlenül ha előfordul ilyen eset, ezt kérjük jelezd, hogy esetleg tudjunk rá reagálni, ha több ilyen eset felmerül, akkor készül hozzá specifikus oldallap.

Huawei-el is megy?

Igen, jellemzően külső induktív tekercs kell hozzá.

Én megcsináltam házilag, de melegedett, ha meg kiraktam a szélbe, beázott. Mi a tapasztalatod S8-al?

A fejlesztés és prototípus tesztelés alatt folyamatosan S7-et használtam, nincs óriási különbség. Nekem azzal a 921-es töltővel se melegedés, sem pedig beázás problémám nem volt, toltam esőben bőven. Erre van egy kis huzatunk, kvázi esőruha a telora, amikor esik rádobod, magadra meg az esőruhát és lehet menni.

Sokallom a töltőtök árát, de tetszik a RAM-ball rögzítés. Miért ilyen drága?

Mi is szívesen adnánk olcsóbban, de beletettünk minden anyagot, hogy jó és tartós legyen. Ha drágának tartod, akkor válassz a kedvezőbb áru megoldásainkból, mint a 911, és a 931, ezek nyilván nem annyira komfortosak, de ugyanolyan tartósak, megbízhatóak!

Túlmelegedés ellen fel lehetne tenni egy kapcsolót?

Menet közben mind a töltő, mind pedig a telefon a nagy alu blokkban megfelelő hűtést kap. Nem kell kikapcsolni, hanem gázt kell adni!

Nem balesetveszélyes ez? Mi van ha vészfékezek, vagy esetleg eldől a motor?

Minden más ami a motorra fel van szerelve, vagy esetleg a motort alkotja, pont ugyan ennyire balesetveszélyes. A KRESZ azt mondja, hogy a motoron úgy kell rögzíteni bármit, hogy az a vezetőt a vezetésben ne akadályozza. A tartóból a teló ha azt megfelelően rögzíted nem fog kiesni, a legintenzívebb gyorsításnál és lassításnál sem. Én estem kétszer kis sebességgel 921 használat közben, a telónak nem lett baja, még örültem is, hogy nem a kabátzsebemben volt.

Back to Top
Product has been added to your cart